miercuri, 14 noiembrie 2007

Site "de-a gata" vs. creatie proprie

...probabil una dintre primele intrebari care au aparut in cadrul fiecare echipe de proiect la interfete evoluate. Raspunsul banuiesc ca a venit la fel de repede: template, n-are rost sa pierdem vremea. Cu siguranta ca daca am vrea ne-am face un site de la cap la coada, cu tot ce ii trebuie. Dar daca tot stim ca putem sa-l facem, ce rost ar avea sa pierdem vremea :).

Ei bine, din punctul meu de vedere varianta aleasa nu prea se potriveste cu statutul de [aproape] inginer. S-ar potrivi de exemplu cu statutul de angajat intr-o companie oarecare, unde dupa cum bine stim conteaza in primul rand productivitatea. Altfel n-ar mai fi aparut framework-urile care sa ne faca viata mai usoara.

Iata un citat dintr-un pdf pe care l-am citit toti:

Proiectul va urmari ca studentii sa acumuleze urmatoarele
competente: dezvoltarea unui site web, [....]

Ca sa nu mai lungesc vorba, consider ca partea de design ar fi singura la care putina "inspiratie" este intr-adevar binevenita. Cat despre partea de functionalitate a site-ului, nu mi se pare just sa ai functionalitati care mai de care fara sa stii macar cum lucreaza in detaliu (nu mai spun sa le fi implementat de la zero). Cred ca unii dintre noi s-au lasat pacaliti de numele interfete evoluate si privesc lucrurile doar din punctul de vedere a celui care da constiincios click-uri.